Selecteer een pagina

In 2018 is het een en ander verandert in de wetgeving omtrent rolsteiger opbouw voor professionele gebruikers. Wil je daar meer informatie over? Alle informatie die je nodig hebt vind je hieronder. 

Wat houdt de nieuwe wetgeving in? 

De nieuwe regels die zijn ingegaan op 1 januari 2018 moet zorgen voor meer veiligheid voor de mensen die werkzaamheden uitvoeren op steigers. Volgens deze nieuwe wetgeving moet er een leuning komen op een halve meter boven het werkplatform van de stelling. Deze leuning zit rondom de lange zijdes van de steiger. De extra ondersteuning zal voor extra veiligheid zorgen bij het opbouwen, afbouwen en betreden van een rolsteiger, zodat het valgevaar geminimaliseerd wordt. 

Welke rolsteigers voldoen aan de nieuwe wetgeving? 

Niet alle steigers voldoen aan de nieuwe eisen, zeker de rolsteiger die gebouwd zijn voor 2018 voldoen niet aan de nieuwe veiligheidseisen, maar ook deze kunnen daaraan laten voldoen door ze te upgraden door middel van een nieuwe leuning aan te schaffen voor de steigers die nog geen extra leuning hebben op een halve meter boven de platformhoogte. De AGS is een van de rolsteigers waarbij alle rolsteigers voldoen aan die extra leuning. Ben je benieuwd naar de lengte, breedte en hoogte van de verschillende AGS rolsteigers? Bekijk eens rolsteiger-kopen.be. Voor een divers assortiment rolsteigers. 

Waarom voldoen aan deze regels?

Veiligheid van de werknemers bij het uitvoeren van werkzaamheden, moet voor elke werkgever prioriteit nummer 1 zijn. Zeker als het gaat om gevaarlijk werk tot op een hoogte van 12 meter. Ook zullen opdrachtgevers of klanten vragen of bedrijven in de steigerbouw voldoen aan de nieuwe wetgeving van de rolsteiger bouw.. Mochten de rolsteigers van jouw bedrijf niet aan de net genoemde veiligheidseis voldoen, dan heb je kans op een fikse boete en je bedrijf komt in een slecht daglicht te staan, waardoor het je klanten gaat kosten. Dat wil niemand en daarom moet je als gebruiker of huurder van een rolsteiger je altijd aan de wetgeving houden.