Selecteer een pagina

Transportbanden zijn installaties die werken via een rolsysteem. De banden kunnen eindeloos lang zijn en zijn bedoeld om producten, dozen en grondstoffen binnen een loods, fabriek of landbouwbedrijf te vervoeren van plek A naar B. 

Transportbanden zijn doorgaans gemaakt van rubber, terwijl de rollers van kunststof of metaal zijn. Bedrijven die actief zijn in sectoren als transport, productie, landbouw en de industrie kunnen niet zonder kwalitatief goede transportbanden en kiezen voor ofwel een transportband huren bij Van Trier of de aankoop van op maat gemaakte transportbanden. 

Sneller produceren en distribueren

Het belangrijkste voordeel van transportband gebruik in de landbouw, industrie en het transport, is dat hiermee een stuk sneller geproduceerd kan worden. Transportbanden worden veelal tussen diverse machines gebruikt, om bewerkt, gesorteerd en ingepakt te worden. Met name in de landbouw is dit van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan aardappels: via transportbanden kunnen ze van machine tot machine bewerkt worden, van schoonmaken en sorteren op grootte of gewicht, tot het inpakken van de aardappels in kisten. Ook productiebedrijven kunnen om deze reden niet zonder geschikte transportmachines en -banden. Postbedrijven en pakketbezorgbedrijven kunnen via transportbanden razendsnel de juiste poststukken en pakketten in het juiste busje krijgen. En zo zijn er nog tal van andere voorbeelden van het belang van kwalitatief goede transportbanden.

Ze zijn multifunctioneel

Transportbanden zijn multifunctioneel: ze kunnen worden gebruikt om goederen naar een benedenverdieping te brengen, maar ook om producten naar een opslaglocatie op hoogte te verplaatsen. Verder zijn transportbanden die je bij een professionele aanbieder koopt of huurt precies op maat te maken en installeren. De vormgeving en lengte maakt hierbij in principe niet uit. Transportbanden zijn dus multifunctioneel inzetbaar en voor elk bedrijf is er maatwerk mogelijk.

Er is een ruime keuze aan soorten transportbanden

Het type transportband dat je voor jouw bedrijfsactiviteiten nodig hebt, is natuurlijk van cruciaal belang om zo efficiƫnt mogelijk te kunnen werken. Belangrijk bij de keuze van een goede transportband is het soort verpakking, het gewicht van de materialen, producten en/of dozen die erover verplaatst moeten worden. Zo kun je kiezen voor mechanisch aangedreven banden, maar ook voor transportbanden die via zwaartekracht werken. Laat je hierover goed voorlichten door een professioneel bedrijf!