Selecteer een pagina

Ben je op zoek naar een nieuwe transportband voor in de landbouw? Alleen welke mobiele transportband past het beste bij jullie productieproces. In dit artikel bespreken we de meeste gebruikte mobiele transportbanden in de landbouw. Wil je meer weten over de verschillende transportbanden neem dan contact op met een transportbanden specialist. 

Telescopische transportband

De telescopische transportband staat ook wel bekend als een hallenvuller. Deze transportband bestaat namelijk uit een doorlopende band met een zogenaamde S-lus aan het einde van de transportband. Deze S-lus is speciaal ontworpen om kwetsbare landbouwproducten rustig te kunnen vervoeren zonder dat deze al te veel schade op zullen lopen. Deze S-lus is tevens in hoogte verstel zodat de valhoogte zo minimaal mogelijk gemaakt kan worden. 

Duobanden 

Mocht de lengte van een normale mobiele transportband nog niet genoeg zijn? Wellicht is een dubbele transportband wel voldoende? Dan is het aantrekkelijk om een duoband te nemen. Een duoband is namelijk een dubbele transportband, waar een grote transportband van kan worden gemaakt. Heb je daarnaast ook regelmatig te maken met lastige hoeken of kleinere ruimtes dan kan deze transportband oko in een bepaalde hoek tegenover elkaar worden gezet. 

De kistenvuller 

In de landbouw zijn er altijd bepaalde producten die zeer gevoelig zijn voor beschadiging. De kistenvuller komt in de laatste fase aan bod, voordat de producten worden vervoerd. 

Hierdoor kan de val de productie dus al beschadigen. Hiervoor wordt dan vaak een kistenvuller ingezet. Deze kan namelijk de val van de aardappelen of andere gevoelige producten beperkt worden. Het transportproces kan dan wel versneld worden, maar als de producten vervolgens beschadigd worden heeft het versnellen van het productieproces verder ook geen toegevoegde waarde. 

Advies inwinnen 

Heeft je bedrijf nog nooit eerder gewerkt met een transportband en heb je geen idee welk type het beste gebruikte kan worden in jullie situatie? Win dan wat advies bij de specialist. Schets je situatie zodat zij vervolgens gericht advies voor een transportband te kopen.