Selecteer een pagina

Eten is al zolang als de mens op aarde is één van de belangrijkste eerste levensbehoeften. Tijdens de geschiedenis van de mens, zijn er veel ontwikkelingen geweest in het bereiden en combineren van verschillende soorten eten. Overal op de wereld zijn nieuwe soorten voedsel ontdekt en ook kooktechnieken hebben zich met de tijd verder ontwikkeld. Vaak is het zo dat een land bekend staat om een aantal gerechten die hier traditioneel vandaan komen en voor Italië is dit dan ook niet anders. Maar wat zijn de twee bekendste Italiaanse gerechten?

De pizza

Pizza is over heel de wereld een bekend gerecht en komt van oorsprong uit Italië. Pizza staat bekend om zijn veelzijdigheid, je kan namelijk bijna alles combineren met het krokante pizzadeeg uit Italië. Door de grote hoeveelheid aan keuzes en varianten, is het gerecht dan ook over heel de wereld bekend en is het ook in Nederland niet moeilijk om een lekkere pizza te scoren. In welke grote stad je ook in bent, een pizza is nooit ver weg. Zo wordt er veel pizza Haarlem verkocht, maar ook op andere plekken in Nederland zijn pizzeria’s te vinden. De bekendste pizza die er is, is de pizza margherita, een pizza met enkel tomatensaus en kaas. Dit is dan ook meestal de basis voor een pizza. Op deze basis kun je naar eigen voorkeur extra toppings kiezen om de pizza voor jezelf zo lekker mogelijk te maken. Ook de vorm van de pizza kent varianten, zo zijn er ook pizza’s die dicht worden geklapt, dit wordt ook wel de pizza calzone genoemd. 

Pasta

Verder staat de Italiaanse keuken bekend om de lekkere pastagerechten die ze maken. Er zijn natuurlijk veel varianten van pasta. Je hebt bijvoorbeeld spaghetti, macaroni en penne. Met deze verschillende soorten pasta kan je natuurlijk veel verschillende gerechten maken. De veelzijdigheid van pasta is iets wat het extra bekend heeft gemaakt. Pasta is dus op veel manieren te bereiden, maar ook met veel dingen te combineren. Zoals in Italië vaak het geval is, is bijna elke pasta te combineren met een vorm van tomaat. Ook het gebruik van kaas in combinatie met pasta is iets waar ze in Italië om bekend staan. Enkele bekende manieren om pasta te serveren, zijn spaghetti bolognese, pasta carbonara of pasta aglio olio.