Selecteer een pagina

De zorgverzekering is een verplichte ziektekostenverzekering voor inwoners van Nederland. De zorgverzekering dekt alle of een gedeelte van de kosten wanneer je van zorg gebruik maakt. Je bent verplicht om een basisverzekering af te sluiten en je kunt daarnaast vrijwillig voor aanvullende pakketten kiezen. We gaan in dit artikel een aantal aanvullende pakketten bespreken.

Aanvullend pakket voor fysiotherapie

Fysiotherapie zit al gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wil je zeker weten dat je de voordeligste zorgverzekering hebt? Je kan dan zorgverzekeringen vergelijken op Vergelijkdezorgverzekeringen.nl. Jongeren tot achttien jaar krijgen de eerste negen behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed krijgen. Vanaf achttien jaar wordt fysiotherapie niet vergoed vanuit de basisverzekering. Heb je een chronische aandoening? Dan krijgt je fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. Je betaalt dan de eerste 20 behandelingen zelf. Heb je dus veel fysiotherapie nodig, dan is het verstandig om een aanvullend pakket voor fysiotherapie te nemen. Fysiotherapie is namelijk in veel gevallen noodzakelijk om lichamelijk goed te kunnen functioneren en het werkt vaak goed als pijnbestrijding. Ben je op wat oudere leeftijd of sport je veel? Dan is een aanvullend pakket voor fysiotherapie ook aan te raden.

Aanvullend pakket voor brillen en lenzen

Je kan ook een aanvullende verzekering nemen voor brillen en lenzen. Wanneer je een bril of lenzen draagt, is het fijn als de zorgverzekeraar een deel van de kosten wil vergoeden. Dit wordt echter nooit vanuit de basisverzekering vergoed. Een uitzondering voor speciale hulpmiddelen met een medische noodzaak is er wel, maar nooit voor een gewone bril of lenzen. Het is in dit geval aan te raden om een aanvullende verzekering te nemen voor brillen en lenzen.  Een los montuur zonder glazen, lenzenvloeistof, zonnebrillen zonder sterkte, de kosten voor oogmetingen, periodieke controles en accessoires worden echter niet vergoed.

Aanvullend pakket voor zwangerschap

In de basisverzekering zijn er al vaste vergoedingen opgenomen voor zwangerschap. Kosten voor de gynaecoloog, de verloskundige, noodzakelijke prenatale echo’s, een ziekenhuisbevalling bij medische noodzaak en kraamzorg aan huis zijn hierin opgenomen.Je betaalt hiervoor wel veel eigen bijdrage. Bij een aanvullende verzekeringen worden de eigen bijdrage deels of volledig vergoed. Heb je dus plannen om kinderen te nemen? Dan is een aanvullende verzekering voor zwangerschap aan te raden.