Selecteer een pagina


Voor veel ouders is het heel spannend als hun kind voor het eerst naar school gaat. Je wilt daarom ook dat jouw kind goed voorbereid is en niks tekort komt. Maar waar begin je en wat heeft je kindje nou echt allemaal nodig op school? Wij geven je graag wat handige tips.

Een goede speel jas

Voor een jas geldt: kies er een uit die je kind zelf gemakkelijk uit en aan kan doen. Ook is het handig om thuis te oefenen met het uit en aandoen van de jas zodat je kindje dit niet voor het eerst op school moet doen. Zorg ervoor dat de jas wind- en waterdicht is, hierdoor krijgt je kind het zeker niet koud met buitenspelen. Bij kinderwinkel Hippe Ukkiez in Breda zijn er jassen voor verschillende seizoenen verkrijgbaar.

Schooltas

Een schooltas mag echt niet ontbreken wanneer je kindje naar school gaat. Er is heel veel keuze uit verschillende tassen. Misschien is het leuk om samen met je kind een tas uit te kiezen, zodat hij of zij ook een inbreng heeft in wat voor tas het gaat worden. 

Broodtrommel en drinkbeker

Een drinkbeker en broodtrommel zijn ook vereiste. Er zijn kleine bakjes voor snacks in de pauze en broodtrommels voor wanneer je kind op school luncht. Er zijn veel verschillende soorten broodtrommels en drinkbekers te koop. Je kunt ze zelf laten personaliseren of laten matchen bij de schooltas. Handig want zo weet jouw kind welke van hem of haar is, omdat niemand anders dezelfde trommel of beker heeft.

Gymkleding

Bij gymkleding kan je gaan voor een echt sportsetje of een makkelijk zittend broekje met shirtje. Gymschoenen met klittenband zijn het fijnste omdat jouw kind ze dan makkelijk zelf aan en uit kan doen.