Selecteer een pagina

Er zijn aardig wat mensen waarbij het leven zonder hun hond ondenkbaar is. Er komt veel kijken bij het opvoeden, verzorgen en trainen van een hond, maar je krijgt er ook een hoop voor terug. Een hond kan je leven zeker verrijken! In dit artikel gaan we het hebben over de voordelen en de dingen waar je op moet letten als een grote hond hebt. Lees dus verder als je nieuwsgierig bent!

Waar moet je bij stilstaan met een grote hond? 

Voordat je een hond neemt, moet je er natuurlijk zelf goed bij stil staan of een grote hond iets voor jou is. Die kleine puppy wordt namelijk al snel een grote hond. Hier heb je veel ruimte voor nodig en heb jij die ruimte wel? Grote honden hebben meestal veel lichaamsbeweging nodig om hun energie kwijt te kunnen. Ook kunnen ze na een regenachtige wandeling veel viezigheid in huis brengen. Onderhoud is vaak wat duurder dan bij kleinere honden en als je kinderen hebt, moet je opletten of ze wel overweg kunnen met de grote hond. Ook kan het lastig zijn om grote honden te vervoeren. Bij hele grote honden kun je een hondentrailer van Van Laar Aanhangwagens gebruiken om ze te vervoeren. 

Grote honden kunnen goed luisteren

Ze zeggen dat grote honden makkelijker te trainen zijn. Over het algemeen zijn grote honden makkelijker te trainen door hun snelle analysecapaciteit. Als je een hond wilt die goed kan luisteren kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Duitse herder of een Border Collie.

Meer energie

Grote honden hebben meer energie dan kleinere honden. Daardoor kun je ze wat vaker meenemen voor een lange wandeling. Ook kunnen ze met je mee joggen of naast je fiets lopen. Ben je van plan om samen veel te gaan bewegen en sporten met je hond? Dan zijn de Bretonse Spaniel en de Ierse Setter goede keuzes voor jou. 

Ze beschermen je

Nog een punt waar je zeker van kan zijn is dat een grote hond je zal beschermen. Al eeuwenlang hebben ze de taak om mensen te beschermen, dit komt onder andere door het beschermingsinstinct wat ze al vanaf hun geboorte in zich hebben. Goede beschermende hondenrassen zijn de Duitse dog en de Dogo Argentino.