Selecteer een pagina

Het parkeren van een auto in de garage lijkt voor velen verleden tijd. Garages worden voor veel andere dingen gebruikt en dat is jammer. Door je auto binnen te zetten creëer je meer ruimte langs de openbare weg. Dat kan belangrijk zijn als je in een drukke straat woont waar mensen willen kort parkeren. Je auto is in de afgesloten ruimte ook meteen beschermd tegen alle weersomstandigheden: geen ijs of sneeuw meer schrapen, geen vuil veroorzaakt door pollen in de lente en zomer, vogelpoep die het lakwerk aantast enz. Maar er zijn best wel nog andere voordelen van een garage!

Meerwaarde van een garage

Een bekwame garage moet ook worden beschouwd als een groot potentieel voor materiële goederen en betrouwbare op te slaan en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Wil je een garagedeur kopen in Zevenbergen, dan kies je uit de beste, en duurzaamste materialen.

Bescherm je eigendom tegen inbraak, want net zoals alle andere ramen en deuren is dit de ingang voor potentiële inbrekers. Voor het gemak bestaan er poorten met elektrische afstandsbediening die uiteraard ook nog handmatig kunnen worden geopend.

En het aanbod aan sectionaalpoorten (deze schuiven via een railsysteem net onder het dak van de garage weg bij het openen) is niet meer weg te denken en is best wel betaalbaar.

Een garage als multifunctionele ruimte

Wie zijn huis wil verkopen, zal zeker een meerprijs kunnen vragen voor een garage. Vooral in straten waar je moeilijk je auto kwijt kan, is het gemak van een eigen plekje waar je meteen in je woning kan, een pluspunt.

Wat we ook zien is dat de garage niet enkel meer gebruikt wordt als opstalplaats voor voertuigen. De meeste garages hebben nog wat extra meters ruimte om bijvoorbeeld deze als opslagplaats voor tuingerief en onderhoud te gebruiken, de wasmachine en droogkast te installeren, er wordt een extra koelkast of diepvries geplaatst. En sommigen maken er een gezellig speelhoekje voor de kinderen of laten er hun huisdier ’s nachts slapen.

Dit kan best veilig gebeuren door bijvoorbeeld het plaatsen van een muurtje die een afscheiding vormt met het voertuig.

Is de auto er even niet? Dan kan je er meteen je was laten drogen op een rekje.