Selecteer een pagina

Heb je plannen om hobbymatig of meer professioneel staal te gaan snijden? Als je dit nog niet eerder hebt gedaan en niet de juiste machines hebt, kan staal snijden best een uitdaging zijn. Want hoe pak je dit goed aan, zodat het resultaat er mag zijn? In dit artikel hebben we enkele goede tips van ervaringsdeskundigen voor je verzameld om op een slimme en efficiënte manier aan de slag te gaan met het snijden van staal. We beginnen met onze belangrijkste tip, namelijk: besteed precisiewerk over aan een ervaren staalspecialist!

Laat ingewikkelde snijklussen over aan een expert

Wil je professionele staalplaten hebben die exact, tot op de millimeter, op maat zijn gesneden? Dit soort precisie klussen kun je het beste overlaten aan een ervaren bedrijf als Steelpoint International. Zeker als je meerdere platen in dezelfde of in uiteenlopende afmetingen nodig hebt voor bedrijfskundige toepassingen, is het inschakelen van een professionele metaalsnijder slim. Je krijgt dan maatwerk geleverd, hoeft zelf niet te zwoegen en zweten en bent relatie voordeliger uit dan wanneer je zelf aan het hannesen gaat.

Gebruik een lasersnijder

Wil je op een snelle en precieze manier staalplaten snijden? Dan kun je het beste gebruik maken van een kwalitatief goede lasersnijder. Lasersnijders worden veel gebruikt door professionele staalbedrijven als Steelpoint International, omdat met deze apparatuur heel nauwkeurig, snel en efficiënt door staalplaten heen gesneden kan worden om deze op maat te maken. Het grote voordeel van lasersnijden is dat dit computermatig gebeurt, waardoor de kans op fouten minimaal is. Verder kan er bij lasersnijden op elke plek in het staal begonnen worden met snijden, dus niet alleen aan de randen. Ten slotte is lasersnijden populair, omdat er met een lasersnijder heel snel gewerkt kan worden.

Gebruik het juiste staal

Ook niet onbelangrijk bij het snijden van staal is om de juiste platen te gebruiken. Kies je voor rvs staal, dan heb je in elk geval de garantie op een staalsoort die lang meegaat en tegen allerlei (weers)omstandigheden bestand is. Een aandachtspunt is verder d dikte van de platen die je gebruikt. Hoe dunner de platen zijn, hoe gemakkelijker ze te snijden zijn. Andersom geldt dat dikkere platen moeilijker te bewerken zijn, maar wel sterker zijn dan de dunnere varianten. Denk dus goed na over hoe dik je staalplaten moeten zijn.