Selecteer een pagina

Ben je de trotse eigenaar van een mooi zwembad? Dan begrijpen we goed dat je daar heel blij mee bent. Een zwembad leukt je tuin op en is bovendien erg praktisch. Nederland kent immers warme zomers en het is dan fijn om lekker af te koelen in het water. Een zwembad moet echter wel goed onderhouden worden. In dit artikel geven we enkele onderhoudstips.

Gebruik chemicaliën

Stilstaand water gaat na verloop van tijd rotten. Het is erg slecht voor de gezondheid en daarom moet je altijd chemicaliën aan het water toevoegen. Hiermee dood je namelijk de bacteriën. Zonder chemicaliën ga je ook last krijgen van algen en ongedierte. Je kunt het beste chloor gebruiken, want dit is het effectiefst gebleken. Weet je niet precies wat de juiste dosering is? Laat dit dan door een expert doen. Die heeft namelijk de juiste apparatuur om de zuurgraad te meten.

Zwemfilter regelmatig reinigen

Zwembaden zijn altijd voorzien van een zwemfilter. Wanneer het zwembad vaak wordt gebruikt, dan hoopt er al snel vuil op in het filter. Dit maakt het filter minder effectief en daarom moet je deze ook regelmatig reinigen. Dit geldt zeker voor zwembaden met hard water, want dan kunnen kalkdeeltjes de werking van het filter ook verminderen. Iedere filter moet op een andere manier worden gereinigd. Vaak staat de juiste reinigings wijze in de handleiding.

Zo nu en dan vers water toevoegen

Ook water dat wordt behandeld met chloor moet om de zoveel tijd ververst worden. Na verloop van tijd gaan er zich, ook met chloor, allemaal ongezonde stoffen in het water ophopen. Het chloor zorgt namelijk voor een chemische reactie en hierdoor wordt het water zout.

Slotwoorden

In de voorgaande alinea’s hebben we enkele onderhoudstips gegeven. Zoek je producten voor het onderhoud van je zwembad? Neem dan eens een kijkje op zwembadafdekkingvervangen.nl.