Selecteer een pagina

Een printer kopen is voor de meeste mensen niet iets wat ze vaak doen. Bovendien ontwikkelt de markt van printers zich op dit moment enorm snel. De gemiddelde printer gaat meerdere jaren mee, wat ervoor zorgt dat er hele nieuwe printers op de markt zijn wanneer jij weer een nieuwe nodig hebt. Als jij op zoek gaat naar een printer, zijn er een aantal dingen waar je over na moet denken. Wat deze dingen zijn, daar kun je in dit artikel wat meer over vinden.

Het doel waarvoor jij de printer koopt

Als jij op zoek gaat naar een printer, is het van belang dat je eerst eens gaat kijken naar waarom je deze nou eigenlijk nodig hebt. Wanneer jij een printer nodig hebt om wat teksten uit te printen, zul jij bijvoorbeeld een andere printer nodig hebben dan wanneer jij ook foto’s uit wilt gaan printen. Ook hoe vaak jij de printer wilt gaan gebruiken, zal een rol spelen in de printer die je kiest. Je hebt namelijk printers die op een grote schaal kunnen printen en ook printers die juist ontwikkeld zijn om de kwaliteit zo hoog mogelijk te maken. Er zijn vandaag de dag een hoop verschillende soorten printers en verschillende modellen waar jij uit kunt kiezen. Dit zorgt ervoor dat er eigenlijk altijd wel iets tussen zit wat goed bij jouw situatie past.

Kies je voor een inkjet- of een laserprinter?

Wanneer je voor een printer gaat kijken, is een van de dingen waar je naar moet gaan kijken of jij een inkjetprinter wilt of niet. Een inkjet printer is een variant van een printer waarbij er door middel van een inkjet inkt op het papier wordt aangebracht. De kwaliteit van de dingen die je print is hierbij doorgaans hoger, maar het kost wel een stuk meer geld. Ook duurt het printen van een papiertje langer dan bij een Lexmark laserprinter kleur. Als jij een printer wilt gaan kopen voor je onderneming, is het een stuk beter om een refurbished printer te kopen die werkt met een laser. Deze laser kan namelijk veel meer papier printen in een korte tijd en is relatief gezien een stuk goedkoper. Ook is het belangrijk om goed te letten op de soort cartridges die je printer kan gebruiken. Lang niet elke printer kan namelijk gebruik maken van dezelfde kleuren. Als jij alleen zwart nodig hebt, is het zonde als je ook betaalt voor alle andere kleuren.