Selecteer een pagina

Moet je op de boerderij regelmatig een klus op hoogte uitvoeren. Dat is het belangrijk dat deze klus veilig uitgevoerd kan worden. Afhankelijk van de klus kan hiervoor ook het juiste steiger worden aangeschaft. Op een boerderij heeft men vaak te maken met grote ruimtes en is het dus niet altijd gemakkelijk om te werken met een ladder. In dit artikel bespreken we welke types goed van pas zullen komen.

Een rolsteiger 

Moet op meerdere plaatsen gebruik worden gemaakt van een steiger? Dan is een rolsteiger het ideale steiger om te gebruiken. Een rolsteiger is namelijk gemaakt te verplaatsen met de bijbehorende wielen van de rolsteiger. Ben je klaar met schoonmaken of moest je iets aan het dak repareren? Dan kun je vervolgens de rolsteiger weer gemakkelijk verplaatsen. Let wel op dat je tijdens het werken met de rolsteiger eerst de wielen op de rem zet. Kortom moet je werken op hoogte en zeer snel het steiger verplaatsen? Kies dan voor de fast clic rolsteigers bij Rolsteiger.net

Kamersteiger 

De kamersteiger heeft veel vergelijkingen met de rolsteiger. Het verschil is echter zeer gemakkelijk te zien. Een kamersteiger heeft beperkte afmetingen en kan daarom ook enkel en alleen voor binnen gebruikt worden. Vooral voor een boerderij waar alles veel groter is dan een woning zal een kamersteiger minder vaak van pas komen dan een rolsteiger. Het kan echter wel worden in voor de wat kleinere klusjes. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een rolsteiger of kamersteiger

Bij het kopen van een rolsteiger of kamersteiger zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Dit is het platform van het steiger. Hierbij bepaal je direct of je een breed of een smal steiger nodig hebt. Daarnaast dient er gekeken te worden naar de hoogte van het platform en de hoogte waarop gewerkt wordt. Bepaal dus vooraf welke hoogte je moet werken op de boerderij en aan de hand daarvan kun je bepalen of je een rolsteiger of kamersteiger nodig hebt en welke hoogte daarbij hoort.