Selecteer een pagina

Klinkt van niets iets moois maken als muziek in de oren? Dan past de opleiding tegelzetter perfect bij jou. Je bent vooral bezig in de nieuwbouw en bij renovatie van huizen, kantoren en bedrijven. Jij bent degene die van een saaie betonvloer en schitterende vloer maakt. Je werkt niet alleen met keramische tegels, maar ook met tegels van natuursteen en glas.

Waarom tegelzetter?

Als tegelzetter ben jij verantwoordelijk voor het mooi maken van vloeren en muren. Je kan met jouw creativiteit het design van de opdrachtgever zo nodig aanpassen zodat het echt mooi past binnen de ruimte. Als tegelzetter hoef je je ook niet zo druk te maken om nat te worden als het regent. Je bent voornamelijk binnen bezig. De hele dag ben je druk in de weer en draagt de nodige beschermende kleding. Denk dan aan een stofkapje, oordoppen, knielappen en buiten een helm.

Bij Bouwmensen kan je de opleiding metselaar volgen. Deze duurt maximaal 2 jaar. Tijdens de opleiding loop je stage bij een erkend leerbedrijf.

Tijdens de opleiding ga je meestal 1 dag naar school en werk je de andere 4 dagen.

Je leert alles over het aanbrengen van tegels op wanden en vloeren. Maar ook over specie, voegen, lijmen en het snijden van tegels. Door tekeningen leer je ook tegels aan te brengen in badkamers, keukens, flatgebouwen, zwembaden en zelfs buiten.

Toelatingseisen

Als je aangenomen wilt worden op de opleiding tegelzetter moet je aan minimaal één van de volgende eisen voldoen:

  • Een entreeopleiding diploma;
  • Een diploma vmbo Basisberoepsgerichte Leerweg;
  • Een diploma Assistent Bouw en Infra;
  • Een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk.

Doorleren

Heb je het gevoel dat je na de 2 jaar niet alles te weten heb gekregen als tegelzetter? Ga dan voor de opleiding Tegelzetter op niveau 3. Hier leer je weer meer dingen en het staat ook beter op je cv. En heb je beide opleidingen gedaan? Zelfs dan kan je nog doorleren voor verschillende functies binnen de bouw, op kantoor of in de buitendienst. Je kan zelfs een economische opleiding doen als je je eigen tegelzetter bedrijf wilt beginnen.