Selecteer een pagina

Amerika: het land van mogelijkheden, Thanksgiving en prom. Een land dat in alle opzichten anders is dan Nederland, waar je nieuwe ervaringen en inzichten op kan doen en jezelf kunt verrijken door kennis te maken met een hele andere cultuur – dat is Amerika. Wil je dat zelf ervaren? Ga dan op uitwisseling naar een highschool; in dit artikel lees je wat dat inhoudt.

Nieuwe ervaringen opdoen

Wanneer je op uitwisseling gaat naar een highschool in Amerika, doe je veel nieuwe ervaringen op. Zo leeft in Amerika de highschool spirit heel erg, waarbij je jouw highschool sport team aanmoedigt tijdens wedstrijden met cheerleaders en muziek. Ook kun je het veelbelovende prom meemaken; een avond in het leven van Amerikaanse scholieren die ze nooit zullen vergeten. Op school krijg je andere vakken dan in Nederland en doe je doorgaans mee aan een naschoolse activiteit, zoals sport, muziek of fotografie. Dat geeft jou de kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en te ontdekken wat je leuk vindt om te doen. Over nieuwe vaardigheden gesproken: wat dacht je van een andere taal leren in Amerika? Dankzij jouw uitwisseling wordt het Engels al vlug je tweede taal, een onmisbare vaardigheid die ook nog eens goed staat op je cv. 

Logeren bij een gastgezin

Op uitwisseling gaan naar Amerika betekent dat je gaat logeren bij een Amerikaans gastgezin. Dit gezin kan traditioneel zijn, maar ook bestaan uit een alleenstaande ouder, mensen zonder kinderen, of oudere mensen. Doordat je bij een Amerikaans gezin logeert, krijg je de cultuur optimaal mee. Je viert feestdagen zoals de 4th of July en Thanksgiving, maar kan ook hele andere feestdagen meekrijgen. Zo is Halloween een groot feest dat uitbundig gevierd wordt en krijg je in het zuidwesten van het land feestdagen als Cinco de Mayo (5 Mei) mee. Hoe jouw gastgezin in het leven staat, welke feestdagen ze wel of niet vieren, politieke opvattingen en andere culturele aspecten van jouw uitwisseling verschillen heel erg per staat. Ga je naar Florida, dan zal je een hele andere ervaring hebben dan in Californië. Dat is het mooie van Amerika; het land is zo groot, dat je overal weer iets anders meekrijgt.

Hoe kom ik op een Amerikaanse highschool terecht?

Wil je graag op uitwisseling naar een Amerikaanse highschool, maar weet je niet hoe je dit kunt bereiken? Geen zorgen, er zijn veel bedrijven in Nederland die een uitwisselingsproject aanbieden. Ze begeleiden je van begin tot eind bij jouw uitwisseling, zodat je voor en tijdens je uitwisseling altijd iemand hebt om op terug te vallen. Ook word je geholpen bij het treffen van de benodigde voorbereidingen, zoals het aanleveren van documenten en ontmoet je doorgaans andere scholieren die ook op uitwisseling gaan. Eén van die bedrijven die uitwisselingen naar Amerika aanbiedt is ASSE Nederland. Zij hebben jarenlang ervaring en bieden trajecten aan van zowel een jaar als één semester. Dat laatste is wel zo fijn als je graag wilt proeven van een Amerikaanse highschool, maar geen jaar van huis wilt zijn. Of je nu kiest voor een semester of een jaar Amerika: het zal een onvergetelijke ervaring zijn.