Selecteer een pagina

Een warme, gezellige woning is voor veel mensen in de Westerse maatschappij een vanzelfsprekende luxe. Vaak gebeurt het echter dat woningen niet zo warm zijn als ze zouden kunnen zijn en dat vraagt natuurlijk om extra maatregelen.

Als je op zoek bent naar manieren om je woning sneller warm te maken, dan kan het volgende overzicht met tips je zeker en vast helpen!

4 goede manieren om je huis sneller op te warmen

Niets aangenamer dan thuiskomen in een warme woning die lekker warm is. Als je daar nu nog niet van geniet omdat je woning kil en koud aanvoelt, gebruik dan zeker onderstaande tips:

1. Laat de isolatie van je woning nakijken

De isolatie van een woning, zowel die in het dak als in de vloer en de muren, is één van de eerste en belangrijkste buffers tegen koude van buitenaf. Als die isolatie oud of van slechte kwaliteit is, dan bestaat de kans dus dat je woning koud aanvoelt. Laat een analyse maken van de isolatie van je spouwmuur, dak en eventueel de vloer, zodat je waar nodig renovaties kunt laten doorvoeren!

2. Een mooi haardvuur is ook een goed idee

Vervolgens kan je heel wat meer warmte in huis brengen door regelmatig een haardvuur te laten branden. Dit is vooral in de winter een goed idee, aangezien in landen als Nederland en België de kans op jouw en kil weer een stuk groter is. Nog een belangrijk voordeel van zo’n haardvuur? Je woonkamer voelt niet alleen warmer maar ook meteen een stuk gezelliger aan!

3. Timers op je centrale verwarming

Als je woning over centrale verwarming beschikt, dan is het een slim idee om er timers op te zetten. Deze zorgen ervoor dat de verwarming in je hele woning ingeschakeld wordt eenmaal het binnenklimaat te koud is. Zo houd je de temperatuur in huis stabiel én bespaar je geld, aangezien de verwarming na een bepaalde tijd of bij een bepaalde temperatuur ook vanzelf weer uitvalt!

4. Blokkeer tocht in je woning

Ten slotte is het een goed idee om wind of toch in je woning te blokkeren. Vaak gebeurt dit bij de achterdeur van je huis, naar de tuin toe, of bijvoorbeeld in een stukje van de zolder dat minder goed geïsoleerd is. Koude wind die je woning binnenkomt doet de temperatuur niet enkel dalen, het vreet ook aan je energiefactuur. Vermijden dus!

Op zoek naar advies en hulp bij het verbeteren van je wooncomfort? Vertrouw op een professionele service, zoals Climatic Etten-Leur, en wonen wordt snel weer een stuk warmer én aangenamer!