Selecteer een pagina

Koken! Het is echt een vak apart. Terwijl het toch wel belangrijk is dat je gewoon een goede maaltijd naar binnen kan werken bij het diner. Ik zelf kan ook niet echt goed koken dus heb ik wat tips gevonden die jullie ook helpen!

Rood vlees bakken

Het is een van de moeilijkste dingen om te doen. Rood vlees precies krijgen hoe je het wilt. Rood vlees bakt het beste in roomboter en olijfolie. Boter voor de smaak en kleur en olijfolie natuurlijk voor de hitte. Wat slim is om te doen is het vlees gelijk dicht te schroeien met een hoge temperatuur. Zet vervolgens het vuur lager en laat elke kant zo’n 2 tot 3 minuten gaar worden. Laat het vlees daarna even rusten in een stuk aluminiumfolie en voila! 

Kweek je eigen kruiden

Een eigen moestuintje is zo gek nog niet. Dat bespaart ten eerste best wat geld en dan heb je nog iets om jezelf mee bezig te houden. Het mooie is dat je die kleine moestuintjes gewoon kan sparen bij de albert heijn! Beter kan toch niet? Je eigen kleine basilicum of dille te knippen. 

Feestje? hou het niet bij een gerecht!

Zeker als je voor meerdere mensen moet koken is het misschien wel verstandig om de tafel gewoon heel vol te zetten met van alles en nog wat. Zo kan iedereen pakken wat ze willen en eet je nog steeds gezellig samen. Je kan dan ook een thema afstemmen zoals mexicaans! taco’s met allerlei bakjes met lekkernijtjes erin is toch super lekker! 

Musthaves

Sommige dingen zijn onmisbaar in een keuken. Natuurlijk een messenset, een rasp, een blender, etc. Maar natuurlijk heb je als je gaat koken wel je boodschappen nodig. Zorg ervoor dat je duidelijk weet wat je nodig hebt. Zoek op tijd even het receptje op en maak een lijstje van alles wat je nodig hebt. Probeer dit voor de hele week te doen. Dan hoef je ook niet op andere dagen terug naar de supermarkt om andere spullen te halen. Zo heb je alles in een keer in huis. 

Geen zin om te koken? Heb je geen zin om te koken? Kijk dan is naar all you can eat in Brabant! Enorm lekkere barbecue gerechten en het mooie is, je hoeft ze zelf niet te maken!