Selecteer een pagina

Je hebt het waarschijnlijk geen eens door hoeveel afval je creëert op een dag. Het is meer dan je denkt. Kijk eens om je heen. Hoeveel van de producenten die je zijde staat is uit een papieren of kartonnen verpakking gekomen. Het is zonde als we al dit papierafval niet recyclen. Dit afval kan je makkelijk opnieuw gebruiken. Beter voor het milieu en het bespaart energie. Het is daarom ook belangrijk dat je papier in een papiercontainer doet. Door het recyclen van papier hoeven er ook minder bomen gekapt te worden. Het vermindert van het papierafval is van belang. Wij geven jou de ultieme tips om het papierafval te verminderen. 

Maak gebruik van een nee-nee sticker op jouw brievenbus

Als je deze sticker niet gebruikt, krijg je alsnog alle foldertjes en advertenties binnen. Dat is natuurlijk zonde van al het papier dat gebruikt is. Als je dit niet binnen hoeft te krijgen en toch binnen krijgt gooi je het hoogstwaarschijnlijk direct weg. Dit is zonde en het papier kan beter gebruik worden. Plak daarom altijd een ‘’nee-nee’’ sticker op jouw brievenbus als je dit niet wilt ontvangen. Wil je toch alle acties ontvangen dan is ook gemakkelijk om alle acties van winkels online te bekijken. Er zijn genoeg platforms waar je alle reclamefolder online kan bekijken. Zo kan je ook besparen op papier. 

Gebruik de achterkant van een afgedrukt papiertje

Het is een hele gemakkelijke opties, maar je bespaart al op papier door de achterkant te gebruiken van een afgedrukt papiertje. Het afgedrukte papiertje hoef je hoogstwaarschijnlijk ook niet eeuwig te houden. Het is dan dus zonde als je de lege achterkant niet gebruikt. Hier kan je aantekening opmaken en zo verspil je geen extra papier. Het papier wordt zelfs opnieuw gebruikt. Ideaal!

Digitaal notitieboekje

Het gebruiken van een digitaal notitieboekje is steeds meer van deze tijd. Door het digitale notitieboekje kan je alsnog alles blijven opschrijven zonder dat je papier verspilt. Belangrijke afspraken en dingen kun je gemakkelijk opschrijven in jouw digitale notitieboekje. Het grote voordeel aan dit digitale notitieboekje is ook dat je het bijna altijd bij je hebt. Vind je het toch prettiger om te schrijven op papier? Dan is er ook een duurzaam alternatief te koop in winkels.