Selecteer een pagina

Het renoveren van je dak is niet iets wat je vaak hoeft te doen. Wanneer dit wel nodig is, kan het echter voor problemen zorgen. Het renoveren van je dak is namelijk een vrij ingewikkelde klus en de meeste mensen kunnen dit dan ook niet zelf doen. Als jij je dak laat renoveren, zijn er een aantal dingen waar je over na moet denken. In dit artikel kun je wat meer vinden over wat er bij het renoveren van een dak komt kijken.

Zelf je dak renoveren of een dakdekker inhuren?

Als je huis een dakrenovatie nodig heeft, kun je ervoor kiezen om het zelf te doen. Op deze manier kun jij namelijk een hoop geld besparen. Wel zul je in dit geval zelf voor een aantal dingen moeten zorgen. Zo is het nodig om zelf de materialen te kopen en zul je er zelf voor moeten zorgen dat alles goed wordt gelegd. Wanneer jij een Eigen Huis Dakdekker in Breda aanstelt, zullen de materialen voor je worden gekocht. Het voordeel hiervan is dat deze bedrijven vaak een stuk meer bedrijven kunnen benaderen en bovendien minder hoeven te betalen voor de materialen en producten. Wanneer jij zelf je spullen inkoopt, zul je kunnen kiezen uit een minder groot assortiment en is de kans bovendien groot dat het dak niet perfect wordt gelegd. Verder zul jij wanneer jij zelf een dak aanlegt geen garantie hebben op het dak. Wanneer er iets fout gaat, is er niemand anders verantwoordelijk dan jijzelf. Dit terwijl je bij de meeste dakdekkers een garantie hebt van meerdere jaren.

Wat moet je weten over het leggen van dakpannen?

Het renoveren van je dak is niet altijd een grote ingreep. Je kan namelijk ook een paar beschadigingen laten renoveren en verder geen ingrepen doen. Ook kan het echter zo zijn dat jij nieuwe dakpannen aan wilt gaan leggen. Dit is een grote klus die veel precisie vereist. Je kunt kiezen uit onder andere tegelpannen en keramische pannen. De keramische pannen zijn een stuk duurder, maar gaan ook een stuk langer mee. Wanneer jij zelf de pannen aan gaat leggen, is het belangrijk dat je zorgt voor een goede voorbereiding. Je zult het onderdak namelijk klaar moeten maken en ook het rasterwerk moet kloppen. Wanneer dit niet het geval is, is de kans groot dat er bij slecht weer lekkages ontstaan.