Selecteer een pagina

Als boer kan het werk erg zwaar maar tegelijkertijd belonend zijn. Dit geldt al helemaal wanneer je de vruchten kunt plukken van bijvoorbeeld je oogst. Daarbij is het echter van groot belang om op het ergste voorbereid te zijn zodat niets je tegenhoudt om je werk uit te kunnen voeren. Het is daarom handig om altijd reserveonderdelen via plekken als Altecparts.nl in je boerderij te hebben klaarstaan voor het geval dat. In deze blog bespreken we de 4 belangrijkste onderdelen die je altijd in huis moet hebben.

Een watertank

In de eerste plaats is het van groot belang om extra watertanks aan te schaffen. Wanneer je bijvoorbeeld vee hebt die veel water nodig hebben, zal een kapotte watertank voor een noodsituatie kunnen zorgen. Bovendien is het lastig om op het laatste moment ergens een watertank vandaan te toveren. Daarom is het verstandig om al een extra exemplaar klaar te hebben staan. Hierdoor kom je niet voor negatieve verrassingen te staan en zul je op tijd je huidige watertank kunnen vervangen. Bovendien betaal je ook geen hoge prijzen doordat je de tijd hebt genomen om een goede deal te vinden.

Reserveriemen

Ten tweede is het belangrijk om altijd reserve riemen klaar te hebben staan. Dit geldt vooral als je de meeste van je werkzaamheden met een trekker doet. Een kapotte riem kan zorgen voor veel overlast, dus het is belangrijk dat je er een op voorraad hebt als er iets misgaat. Ook hier geldt weer dat je door van tevoren een reserve riem te bestellen voordelig uit bent.

Een accu

Verder is het handig om altijd een reserve accu aan te schaffen. Een kapotte accu kan je verhinderen om productief je werk uit te voeren en zo veel mogelijk tijd aan je boerderij te besteden. Door dus alvast een reserve accu aan te schaffen, heb je altijd iets om op terug te vallen indien een accu van een van je machines het begeeft. Bovendien kun je hierdoor kijken of een mankement aan de machine door de accu komt of dat er een andere reden is voor een probleem.

Reservewielen

Tot slot is het ook verstandig om reservewielen te kopen voor je trekker. Dit geldt met name als je veel met de trekker gaat rijden. Een kapot wiel kan leiden tot grote schade aan je trekker. Daarom is het verstandig om alvast een reservewiel aan te schaffen, zodat je direct kunt ingrijpen als er iets misgaat.

Door deze vier onderdelen klaar te hebben staan, ben je er altijd op voorbereid als er iets mis gaat. Zo kun je er op vertrouwen dat jouw oogst niet verloren gaat als er onverwachts iets gebeurt.