Selecteer een pagina

Op de boerderij moeten ook regelmatig de nodige klussen worden uitgevoerd. Hierdoor moeten er op de boerderij ook behoorlijk wat gereedschap aanwezig zijn. We bespreken in dit artikel een aantal belangrijke hulpmiddelen voor op de boerderij.

Handgereedschap 

Een boer is niets zonder zijn gereedschap. Hierbij kun je denken aan het handgereedschap om grote balen te kunnen verplaatsen of andere handige hulpmiddelen die nodig zijn voor het schoonmaken van de stallen. Daarnaast kun je ook denken aan hulpmiddelen die het mogelijk maken om de afrastering in orde te maken. 

Klus op hoogte uitvoeren

Naast het handgereedschap kan het ook voorkomen dat er een klus op hoogte uitgevoerd moet worden. Een boerderij beschikt over veel meer grond dan een woning. Dus voor het uitvoeren van een klus hoogte is het niet altijd even gemakkelijk dit met een ladder te doen omdat er telkens grote afstanden afgelegd moeten worden. In dat geval is het beter een rolsteiger te kopen van rolsteiger-kopen.be. Hierdoor kan het steiger heel gemakkelijk worden verplaatst van punt A naar punt B zonder telkens erop en eraf te klimmen. 

Ongedierte bestrijden 

Bij het wonen op de boerderij is er veel meer last van ongedierte dan wanneer je in de stad woont. Dit is allemaal ook vrij logisch gezien je in een meer natuurlijke omgeving woont. Hierbij is het niet noodzakelijk om direct allerlei materialen te kopen om ongedierte te bestrijden na het zien van een muis. Het kan echter wel voorkomen dat er een plaag ontstaat en dan is het wel degelijk belangrijk om de plaag zo snel mogelijk te bestrijden. Hiervoor is het dan wel belangrijk om de nodige middelen in te slaan zodat er zo snel mogelijk gehandeld kan worden bij een eventuele plaag. Het kan hierbij gaan om vallen, vangkooien, voerdozen of gif. Zorg er wel voor dat het vee hier geen last van ondervindt. 

Machines op de boerderij.

Vrijwel geen elke boerderij kan zonder zijn machines. Of het nu gaat om een machine om goederen te verbouwen, transporteren of om het personeel te vervoeren met een tractor. Dit is vrijwel altijd de grootste investering voor op de boerderij.