Selecteer een pagina

Een uitwisseling naar een ander land is iets waar steeds meer mensen voor kiezen. Het is een hele leuke ervaring om naar het buitenland te gaan en bovendien is het ook goed voor je eigen ontwikkeling. Je leert namelijk hoe het is om te werken en leren in een totaal andere omgeving. Ook zul je in aanraking komen met andere mensen en leren hoe het er in een ander land aan toe gaat. Wanneer jij wilt leren of je Engels wilt verbeteren, is een uitwisseling naar Amerika een ideale oplossing.

Studeren in Amerika

Een uitwisseling van YFU naar Amerika kun je regelen op een aantal verschillende plekken. Je kunt bij Travel Active bijvoorbeeld een uitwisseling regelen naar veel verschillende steden in Amerika. Als je hiervoor kiest, zul je in de meeste gevallen een semester van 5 maanden volgen in het buitenland. Er is hiervoor een speciaal programma voor ontworpen dat je de mogelijkheid geeft om te leren hoe het is om te studeren in dit land. Naast de dagelijkse vakken die je hier kunt volgen, zul je ook wat meekrijgen van de spirit op een amerikaanse middelbare school. Je kunt naast de standaard vakken die je moet volgen ook een aantal keuzevakken nemen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan vakken als theater, cheerleading en journalistiek. De programma’s die er zijn voor uitwisselingsstudenten, zullen ook met een slagings feest en prom zijn. Je zult bij een gastgezin gaan wonen en behandeld worden als familie. Wel is het nodig om eerst een oriëntatie te volgen die je klaarmaakt voor het studeren in het buitenland.

Werken in het buitenland

Wanneer jij naar Amerika gaat, kun je er ook voor kiezen om te gaan werken naast je opleiding. Er zijn een hoop verschillende dingen die je hier kunt doen, zoals bijvoorbeeld het helpen van kinderen die het minder breed hebben dan anderen. Je zult in dit geval activiteiten gaan ondernemen met deze kinderen. Ook kun je dingen regelen voor de kinderen, zoals ze naar school brengen of het organiseren van een lunch. Je kunt er, wanneer je niet in het buitenland wilt studeren, ook voor kiezen om fulltime te gaan werken. In dit geval zul je rond de 45 uur per week werken. Dit geeft je ook nog de mogelijkheid om naast je werk andere leuke dingen te doen. Het loon dat je verdient, zal niet heel hoog zijn, maar er zal wel een verblijf voor je worden geregeld.