Selecteer een pagina

Een onderhoudsvriendelijke tuin kan je krijgen als je rekening houdt met wat dingen. Denk aan een beregeningssysteem. Wanneer je een beregeningsinstallatie laat aanleggen, weet jij zeker dat jouw planten en gras in de tuin voldoende water krijgen. De uitstraling én gezondheid van de tuin hangen af van de mate en kwaliteit van het onderhoud en dit is precies datgene waar een beregeningssysteem voor zorgt. Het gaat hierdoor makkelijker worden om je tuin te onderhouden en het zal ook een aangenamere plek zijn om te vertoeven. Wat een beregeningssysteem allemaal doet en wat het precies is, lees je in dit artikel. 

Wat is een beregeningssysteem? 

Beregening is een vorm van onderhoud die ervoor zorgt dat alle planten in je tuin beter gaan groeien en voldoende water krijgen. Het voordeel van een beregeningssysteem is dat je niet elke keer met de tuinslang of met gieters hoeft te zeulen, juist omdat de bewatering van de beplanting automatisch gebeurt. Dit scheelt een hele hoop tijd en energie die je weer in andere dingen kunt stoppen. Daarnaast zien alle planten er mooi en verzorgd uit en gaan ze langer mee. 

Maak een goed beregeningsplan

Het is van belang om een goed beregeningsplan te hebben bij jouw beregeningssysteem. Zo is de plaatsing en de werking van de sproeiers optimaal en worden er geen stukken van de beplanting vergeten. Het juiste type sproeier kiezen, de beste locatie bepalen om deze te plaatsen en de hoeveelheid water die gebruikt wordt per sproeironde, allemaal zijn het kwesties die een duidelijke aanpak vereisen om tot een efficiënt resultaat te komen. 

Alles afstemmen op jouw persoonlijke wensen

Er bestaan hele eenvoudige beregeningssystemen voor de wat kleinere tuinen, maar je hebt ook grote varianten. Voor iedereen heb je dus een systeem! Op die manier gebeurt de beregening van de tuin volledig naar wens van de gebruiker en dat is ideaal.