Selecteer een pagina

Ondernemen is plannen, alles vooruit plannen. Dat is wat nodig is om in de toekomst een succesvolle onderneming te worden. Om te kunnen anticiperen op de toekomstige ontwikkelingen is een goed ondernemersplan van groot belang. Een duidelijk plan geeft een stabiele basis voor jouw bedrijf. Bedrijfsadministratie kantoren kunnen helpen bij het perfectioneren van jouw ondernemersplan. 

Ondernemen is investeren

Ondernemen is een risicovol beroep waarin veel geïnvesteerd moet worden zeker geldt dat voor ondernemers in de agrarische sector. De machines kosten vaak duizenden euro’s soms wel meer dan 100 duizend euro. Om deze grote uitgaven terug te verdienen zul je een goed ondernemersplan moeten schrijven en daarbij goed kunnen inschatten wat de verwachte resultaten zijn, misschien is het wel helemaal niet rendabel of pas na tien jaar en heb jij dat ervoor over om zoveel geld te investeren zonder de zekerheid te hebben dat je het ooit terugverdient. Wanneer je onzeker bent over de je toekomstige onderneming, kunnen bedrijfsadviseurs je van advies voorzien. Veel accountantskantoren hebben veel ondernemers geholpen en hebben veel ervaring om al snel in te zien of het iets wel of niet gaat werken. Wil je jouw bedrijfs administratie uitbesteden?

Juridisch advies

Als ondernemer in de agrarische sector heb je behoorlijk veel juridisch inzicht nodig om te kunnen ondernemen. Pachtcontracten, productierechten en milieuvergunningen zijn voorbeelden waar je wellicht te maken mee zult krijgen. Bedrijfskundig adviseurs kunnen je vaak van dienst zijn door het opstellen van koop- en pachtcontracten. Daarnaast kunnen zij helpen bij de aankoop van productierechten en voorzien van de laatste milieu ontwikkelingen die van belang zijn in de agrarische sector. Heb je hulp nodig bij het opstellen van een ondernemersplan of wil je voorzien worden van juridisch advies? Doomen & Quist is een accountantskantoor die veel heeft gewerkt met organisaties binnen de agrarische sector en kunnen jou dus ook  gegarandeerd helpen.